Начин на приготвяне
Сложете в хлебопекарната продуктите в познатия ред.
Първо - всички течни съставки, сухи, брашното и последно натрошете маята.
Изберете програма тесто, която е месене и втасване. Моята е час и половина. Оставете машината да свърши работата.
Извадете готовото тесто и разделете на топки от по 90 г. Разточете на правоъгълник. Сложете по едно парче кренвирш и оформете по желание. Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.
Постъпете по същия начин и с останалите топки. Оставете на топло да втасат повторно.
Намажете с разбития жълтък, прясно мляко и олио.
Печете кренвиршките в загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Извадете, охладете и поднесете памук кренвиршки.
Коментари