Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Най-доброто пълнено пиле с ориз

Най-доброто пълнено пиле с ориз

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Най-доброто пълнено пиле с ориз
Снимка: Ivelina
2 / 3
05/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Това пълнено пиле определено има вкус за плънка"

Необходими Продукти

  • пиле - 1.5 кг
  • ориз - - 120 г
  • сини сливи - 60 г или сушени кайсии, стафиди
  • бяло вино - половин чаша сухо
  • масло - 50 г
  • ароматни билки - по избор *, мащерка, розмарин, дафинов лист и градински чай
  • сол
  • пипер
  • зехтин - екстра върджин
  • мандарини - сок, прясно изцеден
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата ми за пълнено пиле с ориз и сини сливи е много лесна да се направи и с няколко стъпки ще получите едно ястие идеално за обяд в неделя. Пълненото с ориз пиле също е идеално за празничните трапези като повод за коледния обяд.

Можете да подправите ориза по ваш вкус и да вземете реплика от приготвянето на пълнената пуйка за Деня на благодарността. Пиле, пълнено с ориз, е идеално дори ако се яде на следващия ден

Ето как да направите най-доброто пиле с пълнеж от ориз и сини сливи, което някога сте опитвали!

В голяма тенджера сложете маслото, сините сливи, нарязани на малки парченца (и без костилки! ). След като оставите да се задушат за кратко и ароматизират маслото, добавете ориза и го запържете.

Деглазирайте ориза с бялото вино, оставете го да се изпари и след това го гответе, като постоянно го навлажнявате с бульона и разбърквате като за класическо ризото!

Оставете ориза леко ал денте. Измийте добре пилето, подсушете го с кухненска хартия и го прекарайте върху пламъка, за да изгори останалото оперение. Поръсете го във вътрешността с щипка сол и го напълнете с ориз.

Подредете пилето, пълнено с ориз, в съд за печене, и го намажете с екстра върджин зехтин, подправете със сол, черен пипер, билки по ваш избор (мащерка, розмарин, дафинов лист и градински чай).

Можете около вкусното пълнено пиле да сложите няколко картофа. Покрийте пилето с лист алуминиево фолио и печете при 200°C за 30 минути.

Деглазирайте със сока от мандарина, отстранете алуминиевото фолио и продължете да готвите още 30 минути.

Насладете се!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: