Персийски тутманик

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
124
228
15/10/2013
"Едва няколко стъпки ви делят от приготвянето на този пухкав, мекичък тутманик - специална рецепта за всеки хубав повод"
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо28 007
  • Преглеждания за месеца280
  • Преглеждания за седмицата55
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Тутманик

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата (без 1) добре. Добавете олиото, содата, която сте угасили в киселото мляко, и брашното.

Разбъркайте продуктите до получаването на еднородна смес с плътността на тесто за кекс. Добавете натрошеното сирене, объркайте и изсипете в предварително намазнена форма за печене.

Намажете повърхността с добре разбито яйца. Персийският тутманик се пече около 45 минути на 180 градуса до златиста коричка.

Солидна италианска тава с дръжки 32 см-13%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Солидна италианска тава с дръжки 32 см
80.00 лв.
69.99 лв.
Виж ››

Здравословното хранене е на крачка разстояние - необходимо е само да вземете кръглата алуминиева тава, в която се готви с минимално количество мазнина. Тя е с незалепващо покритие и позволява приготвяне на сладки и солени гозби.

Рейтинг

5 9
4 3
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
La Rubia Guapa
La Rubia Guapa
25.11.2013 13:13
чудесен е :) и аз зная други но тази рецепта е по хубава
0
0
надя
надя
01.11.2013 20:47
соления кекс,който зная от 30 години
0
0
Аз
Аз
25.10.2013 07:13
Да,и аз го знам от друг сайт. Тук продуктите са двойно увеличени, но иначе рецептата е изключително сполучлива и вкусна. Става и на мъфини. Струва си да се опита. Аз добавям салам и маслини. Ето как го правя:
4 бр. яйца
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч кисело мляко
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода
150 г сирене
2
1