Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печен карфиол със сусамов сос

Печен карфиол със сусамов сос

Печен карфиол със сусамов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Невероятно е какъв деликатес може да се получи от нещо толкова семпло - опитайте печения карфиол със сусамов сос и ще разберете"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • микс от италиански подправки
  • зехтин
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • кисело мляко - 6 с.л.
  • лимонов сок - 50 мл
  • кимион
  • чесън на прах
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме карфиола на шайби и го подреждаме върху хартия за печене.

Смесваме 3 с.л от микса подправки с 6 с.л зехтин. Намазваме обикло карфиола и го печем на 180 градуса, на вентилатор.

Смесваме сусамовия тахан с лимоновия сок, киселото мляко, кимиона, чесъна на прах, слагаме черния пипер и малко сол и бъркаме до хомогенна смес.

Карфиолът се пече до златист цвят.

Печеният карфиол със сусамов сос е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: