Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Карфиол с доматен сос

Карфиол с доматен сос

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Карфиол с доматен сос
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Предложение, на което почитателите на вкусните постни ястия няма как да устоят"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 кг
  • домати - 60 г
  • брашно - 30 г
  • масло - 60 г
  • захар
  • сол
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се накъсва на цветчета, сварява се в подсолена вода, отцежда се и се оставя настрани. Доматите се настъргват на ренде и се варят до сгъстяване.

Прибавя се размитото с вода брашно, маслото, черният пипер, захарта и солта. Сосът се вари около 10 минути, като не трябва да спирате да го разбърквате.

След първите 5 минути върнете и карфиола при соса. Може да се поднесе като гарнитура към основно или като по-диетично основно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivo
Ivo
ДОБРА ИДЕЯ.
31.10.2016 19:56