Ошав с кайсии, стафиди и Амарето
Ošav sa kajsijama, suvim grožđem i amaretom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Ошав»Ошав с кайсии, стафиди и Амарето

Ошав с кайсии, стафиди и Амарето

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
5733k2k2k8
Ошав с кайсии, стафиди и Амарето
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
10/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Ошав с кайсии, стафиди и Амарето - празнично предложение за Бъдни Вечер"

Необходими Продукти

  • сушени кайсии - 300 г
  • стафиди - 100 г бели
  • сушени сини сливи - 100 г без костилки
  • сушени ябълки - 100 г
  • сушени круши - 100 г
  • захар - 300 г
  • амарето - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените кайсии се накисват в 100 мл Амарето и 200 мл вода за 30 мин.

100 мл Амарето и 50 г захар се затоплят леко, за да се разтопи захарта.

Стафидите се слагат в чаша и се заливат със сместа от Амарето и захар за 30 мин.

Ябълките и крушите се измиват много добре. Заливат се с вода за 30 мин.

В тенджера се слагат накиснатите кайсии, стафиди, ябълки и круши.

Прибавят се сините сливи, които не се накисват.

Прибавя се 2 л. вода и 250 г захар.

Слага се да ври, като се вари 30 мин. след завиране.

Оставя се да се охлади ошавът и се поднася.

Ошавът с кайсии, стафиди и Амарето е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: