Лек крем карамел с ориз и тиква

12/01/2021
"Един по-различен крем карамел с тиква и ориз - ако ви е любопитно, даваме рецепта"
Приготвяне10 мин.
Готвене70 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо184
  • Преглеждания за месеца184
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре ориза и го сварете до готовност. Отцедете го. Обелете и нарежете тиквата, след което я сварете на пара, за да не стане водноста.

Разбийте яйцата, прибавете към тях млякото и сварената тиква. Намачкайте сместа с тел и добавете ориза и ванилията. Разбъркайте всичко и прехвърлете в тава за печене.

Печете крема в загрята на 180 градуса фурна до получаване на хубав златист загар.

Извадете и охладете крем карамела, сервирайте.

Лекият крем карамел с ориз и тиква е готов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар