Турска мусака със заливка

Турска мусака със заливка

Златина ЖелязковаЗлатина Желязкова
Чирак
58
599
322
109
1
15/01/2021
"Класическа турска мусака със заливка - изчезва за минути от тавата"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 830
  • Преглеждания за месеца218
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С половината масло се запържват нарязаните на ситно лук и морков. След като омекнат, се добавят каймата, горчицата и подправките.

Когато се запържи леко, се прибавя и доматеното пюре. Всичко се разбърква и се оставя на слаб огън за 15 мин.

В останалото масло се запържва леко патладжанът. Той предварително е нарязан на шайби, посолен и изцеден от горчивината. Пиперът, доматите и тиквичките също се режат на шайби.

В дълбока тава с намазнено дъно се нареждат запържените патладжани. Върху тях се слага каймата и се нареждат ред пипер, ред домати и ред тиквички.

Слага се малко вода и се заливат с фолио. Турската мусака се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 50 мин.

В купа се смесват яйцата, брашното, киселото мляко и настърганите кашкавал и сирене. Мусаката се залива и се пече до златисто.

Една различна и вкусна рецепта за турска мусака със заливка!

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар