Тутманик на охлювчета

17/01/2021
"Страхотен тутманик на охлювчета, който може да се превърна във вашата погача за хубав повод"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо709
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа прибавяме маята, затопленото прясно мляко и захарта. Разбъркваме и оставяме настрани.

В друга купичка разбиваме 2 яйца и оставяме настрани.

Пресяваме брашното и към него добавяме солта. Добавяме маята, яйцата, 2 с.л. олио, киселото мляко и почваме да месим. Оставяме да втаса за около час тестото за тутманик.

След като е втасало, го разделяме на 4. И започваме да разточваме. Смесваме разтопеното масло и 50 мл олио. На всеки разсрочен лист мажем със сместа и добавяме сирене.

Навиваме на руло и режем на 3 пръста разстояние. Нареждане плътно едно до друго всички тестени охлювчета в тава, на която сме поставили хартия за печене и печем до златиста коричка нашия тутманик със сирене.

Много хора правят вит тутманик, но и този Тутманик на охлювчета е много вкусен. Ако разполагате със семена, можете да го поръсите със сусам, мак или нещо друго отгоре за по-голям ефект. Но това вече е ваш избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Чудесен тутманик! Пухкав и ефектен!
0
0