Начин на приготвяне
Разбиваме яйцето със щипките сол и захар, след което добавяме кисело мляко с угасената в него сода. Разбиваме добре. Добавяме зехтина.
Слагаме и предпочитаните от нас подправки или семена, както и сушения домат /по желание е/, хубаво е преди това да е накиснат поне 10 часа във вода и нарязан на дребно. Може и от консерва да се ползва.
Последно добавяме овесените трици, като през цялото време разбъркваме, добавяме ги постепенно до получаване на гъста хомогенна смес.
Застиламе си хартия за печене в подходяща тава и със супена лъжица взимаме от сместа и оформяме на кръгли хлебчета.
Фурната ни е загрята на макс /в моя случай 250°C/ и след като сложим хлебчетата в нея, намаляваме на 180 градуса, в режим вентилатор и печем за 20 мин.
По желание, докато са топли овесените хлебчета по рецепта на Гала, можем да ги поръсим със сминдух или шарена сол.
Да ви е сладко!