Родопски Чомлек

22/01/2021
"Родопски Чомлек - традиционна рецепта, която обожаваме и ви препоръчваме"
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 404
  • Преглеждания за месеца177
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Джоланът се измива и изкисва във студена вода 5-6 аса.

Картофите се обелват и нарязват на едри кубчета.

Лукът се нарязва на полумесеци. Доматът на дребни парчета.

Чесънът половината се обелва, а другата половина се слага цял. Морковът се реже на дебели колелца. Всичко се сипва в глинен съд.

Добавят се подправките олиото и солта. Обърква се хубаво да се овкуси.

Джоланът се осолява и омазнява с олио.

Поставя се отгоре върху зеленчуците. Налива се виното и се захлупва с капака.

Гювечът с чомлека се поставя във студена фурна и се включва на 250°C.

Като заври, се намалява на 180°C и родопския чомлек се пече 3-4 часа.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар