gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Суджук»Домашен панагюрски суджук

Домашен панагюрски суджук

ЗориЗори
Новак
2216053819
Домашен панагюрски суджук
Снимка: Зори
1 / 2
02/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.

Необходими Продукти

  • съотношение на месото
  • говеждо месо - 50 %
  • свинско месо - 30 % от бут
  • сланина - 20 % прясна
  • подправки на кг месо
  • сол - 25 грама
  • захар - 1 грама
  • черен пипер - 5 грама
  • кимион - 3 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото от сухожилията и го нарежете на едри парчета. Смесете го с предварително смлените ароматни подправки.

Оставете го да престои за една нощ в студено помещение, като го наредите на решетка или скара. След това го смелете с помощта на месомелчка с едра решетка.

Получената кайма размесете хубаво няколко пъти в рамките на 10-12 часа. След това я напълнете в свински или телешки черва.

Оформете суджуците като подкови, завържете ги добре и набодете с игла на няколко места - така ще излезе въздухът.

Сложете да се сушат на дървени пръти на сухо и проветриво място. През първата седмица ги пресовайте няколко пъти, за да добият желаната плоска форма.

Домашният панагюрски суджук е готов.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: