Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Яйчени рулца с богата плънка

Яйчени рулца с богата плънка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Яйчени рулца с богата плънка
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
27 мин.
Порции
2
"Малки и големи се радват на яйчени рулца с богата плънка - опитайте ги и вие"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя - XL размер /или 5 по - малки/
  • нишесте - 1 с.л. с малък връх, натурално
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • Плънка
  • топено сирене - 100 грама
  • заквасена сметана - 20 - 30 грама
  • гъби - 80 грама печурки от консерва, мариновани
  • чесън - 1 скилидка
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • чери домати - 4
  • лют пипер - 1 - 2 щипки
  • черен пипер - на вкус
  • Още
  • маруля - 4 листа
  • чери домати - 3 - 4
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбийте до втечняване яйцата заедно с щипка сол, нишестето и прясното мляко. Излейте получената смес в правоъгълна тава с хартия за печене - приблизителни размери 30х20 см. Ако искате по-дебело яйчено руло, използвайте по-малка тава.

Изпечете блата в загрята на 190 градуса фурна докато добие лек загар - необходими са около 12 минути.

Щом извадите блата от фурната, хванете леко краищата на хартията и преместете върху влажна кърпа. Завийте внимателно на руло с кърпата и оставете да престои 10-тина минути. Междувременно си пригответе плънката за соленото руло.

Намачкайте пресованата скилидка чесън с топеното сирене и заквасената сметана, овкусете с подправките и лимоновия сок. Гъбите и чери доматите накълцайте на ситно и леко ги поръсете със сол.

Развийте соленото руло и го намажете с пастета от топеното сирене, поръсете с наситнените гъби и домати, завийте отново.

Поднесете рулото, като го нарежете на шайби и гарнирате с още чери домати и свежа маруля.

Яйчените рулца с богата плънка са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: