Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кебап»Кебап от свинско месо с праз и лук

Кебап от свинско месо с праз и лук

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Кебап от свинско месо с праз и лук
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 6
24/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г нарязано на кубчета
  • соев сос - 1 с.л.
  • лук - 3 глави
  • праз - 2 стръка
  • черен пипер - на вкус
  • кимион - на вкус
  • червен пипер - щипка
  • олио - 2 с.л.
  • червено вино - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си добре месото и го подсушаваме. Нарязваме го на средни хапки.

В съд поставяме соевият сос, заедно с кимиона и черният пипер и към тях добавяме свинските късчета. Оставяме така за около 30 минути.

Почистваме си лука и праза и него нарязваме. Поставяме си тигана, заедно с олиото, на котлона и оставяме да се загрее.

Към него добавяме овкусеното месо, като разбъркваме и добавяме червения пипер. Оставяме за около 5 минутки да се запържи добре и след това добавяме нарязаните праз и лук.

Разбъркваме отново, след което добавяме и виното. Оставяме ароматния свински кебап да се готви, докато месото е готово, като разбъркваме периодично.

Сервираме кебапа от свинско месо с праз и лук, поръсен с черен пипер

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкусен кебап стана!
31.03.2023 20:13
1
Покажи всички подкоментари