Домашна торта Гараш

Домашна торта Гараш

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
68
296
85
96
25/01/2021
"Кой каза, че не можем да си приготвим торта Гараш у дома - можем и още как, особено когато имаме рецептата"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 329
  • Преглеждания за месеца225
  • Преглеждания за седмицата225
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орехите за малко се смилат с блендера, към тях се прибавя 3-4 лъжици от захарта и продължават да се мелят.

Белтъците се разбиват с миксер и към тях се прибавя останалата захар и нишестето.Така разбити, се прибавят към орехите и добре се объркват.

На 5 парчета хартия за печене се очертават кръгове с диаметър 20 см. Сместа се разпределя по равно между тях и се оформят блатовете, които се изпичат в загрята фурна на 160°C за 10 мин.

Още докато са топли, се сваля хартията и се оставят да се охладят.

Кремът за торта Гараш се приготвя, ката се разбиват жълтъците с пудрата захар с миксер. После се прибавя прясното мляко и се слага на котлона, като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти.

Леко се охлажда и се прибавя начупеният шоколад да се разтопи, разбива се с миксер. Накрая се прибавя и мекото масло и ванилията.

Тортата Гараш се сглобява, като се редуват блатове и крем.

Отгоре се залива с глазурата направена от затопленото мляко и шоколад.

Украсява се по желание - в случая аз украсих моята домашна торта Гараш със смлени и натрошени орехи.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар