Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Солен пай с тиквички, шунка и чери домати

Солен пай с тиквички, шунка и чери домати

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Солен пай с тиквички, шунка и чери домати3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Домашен солен пай с любими продукти, любим на всички вкъщи"

Необходими Продукти

  • за основата
  • брашно - 300 г
  • краве масло - 150 г
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 3 с.л. ледено студена
  • за плънката
  • сметана - 150 мл готварска
  • яйца - 2 бр.
  • индийско орехче - 2 щипки
  • прошуто - 150 г шварцвалдска шунка/
  • мащерка - прясна
  • тиквички - 1
  • чери домати - 8 бр.
  • моцарела - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, маслото, половин ч.л. сол и 3 с.л. ледено студена вода се замесва тесто. Меси се за кратко, за да бъде ронливо и хрупкаво.

Може да сложите всички продукти в блендер и да ги блиндирате, докато се образува топка.

Водата задължително трябва да е студена, за да се получи масленото тесто.

Готовото тесто се завива във фолио и се слага да се охлади за поне 30 мин.

През това време запържваме нарязаната на ситни кубчета тиквичка.

Когато стане златиста, сваляме от котлона и овкусяваме с малко мащерка.

Тестото се разточва върху набрашнен плот и се прехвърля в тавичка за тарт.

Краищата се изрязват, тестото за пай се надупчва с вилица и се пече за около 10 мин.

Разбиваме яйцата и сметаната. Сглобяваме киша, като върху основата слагаме тиквичките, отгоре заливаме с течната смес, а върху нея подреждаме нарязаната на ситно моцарела, накъсаната шунка и чери доматите.

Печем за около 25-30 мин.

Поднасяме соления пай с тиквички, шунка и чери домати леко топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: