Фунийки от бутертесто, пълни със салата

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
557
4k
1k
2k
Фунийки от бутертесто, пълни със салата
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 5
26/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Сготви80 мин.
Общо120 мин.
Порции8
"Ефектно предястие от фунийки от бутертесто, пълни със салата - очарователно и креативно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За морковите:

Разстиламе лист бутертесто. Намазваме го с малко олио и изрязваме лентички по дължина към 1 см.

Върху формички фунийки навиваме всяка лента, като намазаната част трябва да е към фунийката. Редим в тава с хартия за печене.

В малка чашка слагаме оранжева сладкарска боя, добавяме много малко вода и разбъркваме.

С четка за рисуване намазваме хубаво фунийките и печем на 170 градуса за 20 минути. След като изстинат, махаме внимателно формичките.

За салатата:

Сваряваме в подсолена вода картофи, нарязани на малки кубчета. Пилешкото филе нарязваме на лентички и пържим. Сваряваме и 3 яйца.

В купа слагаме сварените и изцедени картофи. Добавяме филето, нарязано на ситно, нарязани кисели краставички и яйцата.

Добавяме майонеза, сол, черен пипер и разбъркваме добре.

С малка лъжичка пълним морковите. Забождаме пресни листа от моркови. Ако нямате, може да ги замените с къдрав магданоз или зелена салата.

Поставяме отгоре резенчета от маслини и поднасяме нашите фунийки от бутертесто, пълни със салата като ефектно предястие.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: