Начин на приготвяне
Каймата се овкусява с подправките.
Лукът и морковите се настъргват на ситно и се прибавят при каймата.
Прибавя се и оризът и каймата се омесва.
Оформят се кюфтета с големина на едър орех и се оставят настрани.
За приготвянето на соса с ръце се намачкват консервираните домати, като люспите на доматите се отстраняват.
В тенджера се слага 1 литър вода и намачканите домати.
Лукът се реже на ситно, морковът се настъргва и се прибавят към соса.
Сосът се овкусява със сушените подправки, сол, захар, олио и съвсем малка щипка канела.
След като заври, към него едно по едно се пускат кюфтенцата.
Ястието се вари на умерено силен котлон, докато кюфтетата изплуват на повърхността или около тридесетина минути.
След това към кюфтетата със сос се добавя прясното мляко.
От брашното се прави рядка кашичка с вода, която се темперира с няколко лъжици от горещото ястие и се изсипва към врящата манджа.
Кюфтета с лек италиански сос се варят още 5 минути и се сваля от котлона.