Начин на приготвяне
За тестото на този тутманик брашното се изсипва в купата, в която ще се меси.
Прибавя се солта и се разбърква много добре.
Содата се слага в киселото мляко. Разбърква се, докато шупне.
В брашното се прави кладенче, в което се изсипва киселото мляко. Замесва се средно меко тесто.
Разточва се голяма кора. Намазва се с олио.
Сиренето се натрошава на ситно. Яйцата се разбъркват на пяна и се прибавят към сиренето.
Разбърква се до получаване на хомогенна смес. Сместа се поръсва върху кората.
Кората се навива на руло. Рулото се поставя в кръгла тава върху хартия за печене, която е намазана с повече олио.
Отгоре витият тутманик се полива с олио. Пече се 60 мин лимецовият тутманик в предварително загрята фурна на 160 градуса.