Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Киш Лорен с див лук

Киш Лорен с див лук

ТатянаТатяна
Помощник Готвач
26248641681
Киш Лорен с див лук
Снимка: Татяна
2 / 3
31/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Насладете се на апетитния киш Лорен с див лук - убедени сме, че ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • масло - 150 г студено, нарязано на кубчета
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • вода - 3 с.л. студена
  • За плънката
  • бекон - 150 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • заквасена сметана - 100 мл
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • индийско орехче - 1/2 ч.л. прясно настъргано /по желание/
  • кашкавал - 1 ч.ч. настърган Набора
  • див лук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите тестото за киш, пресейте брашното в тава и направете кладенче.

Добавете солта и студеното на кубчета масло. Чукнете яйцата и добавете и студената вода. Замесете тестото, като трябва да е меко и еластично.

Увийте го във фолио и го охладете в хладилника за 30 минути.

Отстранете фолиото, сложете лист опаковъчно фолио и разточете тънка кора. Подгответе си намаслена тава.

С помощта на фолиото ще пренесете по-лесно тестото върху намаслената тавичка, като го обърнете на обратно.

Отстранете краищата, като притиснете в ъгъла с пръсти. Надупчете леко с вилица блата за нашия киш Лорен.

Загрейте фурната на 200 градуса и запечете кората леко за около 10 минути. През това време пригответе плънката.

Нарежете на ситни кубчета бекона. Запържете го леко на котлона с малко мазнина. В купа разбийте яйцата. Добавете индийското орехче, солта и черния пипер.

Добавете и млякото и сметаната. Разбъркайте добре. Извадете от фурната основата на киша.

Сложете бекона и млечната смес. Добавете настъргания кашкавал.

Измийте и нарежете дивия лук на ситно.

Накрая поръсете киша с дивия лук. Печете още около 15 мин.

Да ви е вкусно с този любим киш Лорен с див лук!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: