Начин на приготвяне
Обелвате и нарязвате бататите на парчета по ваш вкус.
Обелвате и нарязвате морковите и пащърнака на пръчици, по-тънки от бататите.
Слагате всичко в тава, овкусявате със сол, мащерка и олио или зехтин и разбърквате добре.
Добавяте скилидките чесън, както са необелени, и слагате да се пече на 200 градуса.
Добре е от време на време да разбърквате, за да не изсъхват отгоре, а може да сложите фолио за печене, ако искате да са по-задушени.
Тъй като бататите бързо се сготвят, добре е да са на по-дебели пръчици от морковите и пащърнака.
Тези печени зеленчуци са идеални като гарнитура за месо със сос.
Батати, моркови и пащърнак на фурна са идеални и като основно зеленчуково ястие със свежа салата.