Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Домашна Майонеза»Веган майонеза от нахутена вода (аквафаба)

Веган майонеза от нахутена вода (аквафаба)

Веган майонеза от нахутена вода (аквафаба)
Снимка: Илиана Първанова
1 / 4
01/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
2
"Домашна веган майонеза, която може да поднесете към любимо ястие"

Необходими Продукти

  • аквафаба - 100 мл, вода от буркан нахут
  • олио - 200 мл растителна мазнина
  • лимонов сок - около 2 с.л., прясно изцеден, на вкус
  • нахут - около 3 с.л.
  • черен пипер - 1 - 2 щипки, смлян
  • хималайска сол - ½ ч.л., на вкус
  • кафява захар - 1 щипка Демерара за вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецепта за много бърза и лесна домашна веган майонеза с аквафаба, готова точно за 2 минути!

Във високата кана на пасатора сипваме съставките: 100 мл нахутена вода от буркан или консерва – Аквафаба, 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок, 3 пълни супени лъжици нахут от буркан и подправките – 1-2 щипки смлян черен пипер, ½ чаена лъжичка хималайска сол – на вкус и ръсваме щипка кафява тръстикова захар на кристали Демерара, за балансиране на вкуса.

Пасираме с пасатора около минутка и след това пасирайки, добавяме олиото на малка струйка до получаването на гъста майонеза.

Готова е!

Поднасяме нашата веган майонеза с нахутена вода в сосиерка за заливане на салата, картофена салата, спагети, макарони, печени картофи или домашна пица.

Чудно Вкусна !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

TanyaGyurova
TanyaGyurova
Пробвах я сега. Ако се добави чесън и куркума, става по-вкусна. При мен не се получи гъста майонеза, по-скоро сос, но и така става за хапване.:)
18.03.2021 11:40
1