Начин на приготвяне
Пригответе марината за свинските гърди, като в купа смесете олиото, бялото вино, лимоновия сок и меда.
Разбъркайте хубаво, така че медът да се разтвори.
Добавете рендосаните лук и целина, и сухите подправки - червен пипер, черен пипер, къри, градински чай и сол на вкус.
Разбъркайте добре и в получената смес оваляйте свинските гърди.
Оставете ги така да престоят около 1 час.
Подредете маринованите свински гърди в тавичка, полейте ги с останалата марината за свинско и върху тях поставете по едно парченце масло.
Налейте в тавичката около 500 мл топла вода и я сложете в загрята фурна.
Гответе свинските гърди на 220 градуса за около 45 минути, след което ги обърнете и гответе още 45 минути.
Ако ги предпочитате по препечени, продължите печенето още малко.
Така приготвени, тези мариновани свински гърди на фурна стават сочни и ароматни.