Ягодов галет

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Ягодов галет
Снимка: Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Ягодов галет за следобедна компания с приятелки, направете и по едно кафе и всичко ще бъде чудесно"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 300 г
  • масло - 150 г
  • захар - 1 с.л.кафява
  • вода - 5 с.л.
  • За плънката
  • ягоди - 400 г
  • кафява захар - 1/4 ч.ч.
  • нишесте - 2 с.л. натурално
  • жълтък - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото нарязваме на малки парченца, смесваме го с брашното и захарта.

Претриваме го с ръце до получаване на трохи. Добавяме водата и оформяме топка.

Увиваме я в опаковъчно фолио и прибираме в тестото за галет хладилника за поне час да стегне.

Ягодите почистваме и в купа ги смесваме със захарта, ванилията и нишестето.

Разточваме тестото и го прехвърляме в намазнена тава. Поставяме ягодите в средата и прегъваме краищата.

Намазваме с жълтък, по-желание може да поръсите с кристална захар.

Печем сладкия галет в предварително загрята фурна на 180°C за около 40 минути.

Поръсваме готовия ягодов галет с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: