Варени гевреци

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Варени гевреци
Снимка: marcheva14
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
16
"Класически варени гевреци - колко от тях може да изядете?"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г бяло
  • мая - 1 пакетче (10 г)
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 300 мл
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята със захарта в леко топлата вода. Замесете гладко и твърдо тесто от посочените продукти и го оставете да втаса.

Готовото тесто разточете на дебела кора - около 5 см. Изрежете с чаша с голямо гърло кръгчета, а по-средата на всяко с по-малка форма изрежете дупчица. Останалото тесто се събира, размесва и се използва за останалите гевреци.

Кипнете вода с меда и пускайте вътре гевреците. След като изплуват, ги варете 4 минути. Вадете ги върху решетка да се отцедят.

Подреждайте ги в тава, застлана с хартия а печене и ги изпечете в предварително загряна умерена фурна до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
57
47
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
С какво се мажат отгоре гевреците, за да са лъскави. На вкус ги докарах, на вид не.
20.11.2024 11:19
1
Покажи всички подкоментари
lucy
lucy
Не се получиха като на снимката. Как се постига тази лъскава коричка, как се запазва формата им, върху какво са печени
05.01.2015 18:23
9
3
Дидка
Дидка
Супер са гевреците, също като купените. Вече са популярни и на Хаваите...Благодаря!!!
30.03.2014 02:01
3
1
Диди Василева
Диди Василева
аз ги пробвах.. страхотни са :)
06.02.2014 11:33
5
8
Ели
Ели
Само водата нещо ми се струва малко - 300мл, че и да плуват вътре... то това е една чаша
05.02.2014 21:29
8
2
3
Покажи всички подкоментари
Georgi
Georgi
Винаги съм се чудел, как се правят.... сега задължително ще го пробвам!
31.10.2013 17:49
6
2