Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Киноа с нахут по индийски

Киноа с нахут по индийски

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7784k1k3k11
Киноа с нахут по индийски
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
03/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Експерименирайте в кухнята с точно такива различни рецепти като тази"

Необходими Продукти

  • олио
  • лют червен пипер - 2 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 к.л. сладък
  • кимион - 2 ч.л.
  • къри 2 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 к.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • лук - 1 глава
  • пиперки - 1 бр., червена
  • чесън - 3 скилидки
  • киноа - 1 ч.ч.
  • нахут - 2 консерви
  • домати - 1 консерва, на кубчета
  • спанак - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и пиперката се нарязват, а чесънът се наситнява.

Киноата се измива и изцежда. Спанакът се измива и накъсва.

В сгорещено олио се позапържва лукът, като към него се прибавят всички подправки. Общо се запържват около 2-3 минути.

След това се прибавя пиперката и чесънът и се позапържва още малко.

Накрая се добавя и киноата, разбърква се и се налива 1 ч.ч. вода. Оставя се да заври и се прибавя спанакът, след което се намаля котлонът и се оставя 15 минути, докато се сготви киноата и е поела водата.

Тогава се добавят доматите и изцеденият нахут и се разбърква добре, докато се смеси всичко.

Ако има течност, се оставя постната яхния още няколко минути на котлона, докато изври.

Сервира се веднага, след като се свали от огъня киноата с нахут по индийски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: