Начин на приготвяне
В затопленото мляко се прибавя захарта, маята и 4 с.л. от брашното до получаването на кашичка.
Оставяме на топло да ферментира за около 15 минути.
Към вече ферментиралата кашичка добавяме водата, киселото мляко, олиото и пресятото брашно със солта.
Замесваме еластично тесто с част от разтопеното масло. Оставяме тестото да втаса за около час.
Разделя се на 3 топки с ръце се оформят правоъгълници, които намазваме с останалото масло, разпределяме плънката и навиваме на рула.
Рулата се нареждат в тава във формата на спирала.
Намазваме тутманика с разбит жълтък с малко олио.
Оставяме тестото отново да втаса и печем много бухналия тутманик във фурната на 170 градуса с вентилатор за около 40 минути.