Начин на приготвяне
Разтворете маята във водата. Сложете захарта и малко брашно. Направете гъста каша. Оставете за 10-15 минути и изчакайте да се активира. Сложете содата в киселото мляко. Изчакайте да шупне.
Сложете брашното в голяма купа и направете кладенче в средата. Сложете всички продукти без единия жълтък, който сме оставили за намазване на тутманика.
Замесете меко тесто. Оставете го в намаслена купа. Завийте го в стреч фолио и го оставете за 1-2 ч да втаса.
Разделете тестото на четири равни части. Всяка топка разточете на кръгъл лист с диаметър 30 см. Намажете с кравето масло, поръсете сирене и завийте на руло.
Усучете всяко едно и поставете в тавичка, застлана с хартия за печене.
Оставете го да втаса на топло за втори път.
Намажете с жълтъка, 1 с.л. олио, 1 с.л. прясно мляко.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Поличава се много вкусен тутманик със сирене.