Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Фагри със зеленчуци на фурна

Фагри със зеленчуци на фурна

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Фагри със зеленчуци на фурна
Снимка: AneliaStefanova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ако не хапвате често рибка, сега е моментът да промените това"

Необходими Продукти

  • фагри - 2 риби
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 2 глави
  • горчица - 2 ч.л.
  • олио - 20 мл
  • копър - 2 стръка
  • сол
  • грейпфрут - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се разцепва през средата, измива се и се подсушава добре. Посолява се отвън и отвътре щедро със сол.

Вътрешността на всяка риба фагри се намазва с горчица. Морковът се реже на кръгчета и се слага върху горчицата.

Лукът се реже на полумесеци и също се слага в рибата.

Във всяка риба се слага по едно клонче копър.

Рибите се поставят в тава, която покрита с алуминиево фолио, намазано с олио.

Главите чесън се разрязват на половини и се поставят около рибата.

Рибата се завива и отгоре с фолио и се пече във фурна с вентилатор на 250 градуса.

Печената риба се овкусява със сока и плода на грейпфрут или с лимон.

Фагри със зеленчуци на фурна е готово и много полезно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: