Начин на приготвяне
Сложете маята, захарта, топлото мляко и топлата вода в купа и разбъркайте добре. Добавете солта, зехтина и разбъркайте.
Добавете малко по малко от безглутеновото брашно и замесете меко тесто незалепващо по ръцете. Завийте тестото със стреч фолио и оставете да втаса около 45 мин в топла стая, трябва да си удвои обема.
Отново замесете вече втасалото тесто. Вземете тестото на плота и го разделете на 6 равни парчета.
Всяко парче се оформя на топка. Поръсва се малко брашно под и върху всяка топка и се разточва на около половин см с точилка.
Разточените малки питки ги сложете върху чиста кърпа, покрийте ги с друга и ги оставете да си починат 15-20 мин.
Загрейте незалепващ тиган на котлона и опечете безглутеновия хляб и от двете страни.
Готовите питки се изваждат и редят върху чиста кърпа.
Оставете ги за 5-6 мин и сервирайте безглутеновите питки.