Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Безглутенови питки

Безглутенови питки

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481
Безглутенови питки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
"Безглутеновите питки са чудесни придружители на всяко ястие"

Необходими Продукти

  • топло мляко - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч. топла
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 ч.л. или олио
  • суха мая - 10 г
  • безглутеново брашно - колкото поеме за меко тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маята, захарта, топлото мляко и топлата вода в купа и разбъркайте добре. Добавете солта, зехтина и разбъркайте.

Добавете малко по малко от безглутеновото брашно и замесете меко тесто незалепващо по ръцете. Завийте тестото със стреч фолио и оставете да втаса около 45 мин в топла стая, трябва да си удвои обема.

Отново замесете вече втасалото тесто. Вземете тестото на плота и го разделете на 6 равни парчета.

Всяко парче се оформя на топка. Поръсва се малко брашно под и върху всяка топка и се разточва на около половин см с точилка.

Разточените малки питки ги сложете върху чиста кърпа, покрийте ги с друга и ги оставете да си починат 15-20 мин.

Загрейте незалепващ тиган на котлона и опечете безглутеновия хляб и от двете страни.

Готовите питки се изваждат и редят върху чиста кърпа.

Оставете ги за 5-6 мин и сервирайте безглутеновите питки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: