Начин на приготвяне
Обелете кестените и ги варете 10 минути, за да може да се свали и вътрешната им кафява кожица. Доварете ги в млякото или вода и ги пасирайте.
Към пюрето от кестени добавете пудрата захар, разбитите жълтъци, маслото, сока от лимона и разбитите на сняг белтъци. Разбъркайте, докато сместа се хомогенизира.
Сипете сместа в намаслена форма, посипана с галета и натрошени орехи, а отгоре сложете за украса няколко половинки орехи. Изпечете сладкиша в умерена фурна. Готовия и леко охладен сладкиш извадете от формата и поднесете със следния сос:
Разбъркайте на котлона жълтъците със силно подсладеното и ароматизирано с ванилия мляко, докато се сгъсти.
Коментари