Френска селска торта

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
23/10/2018
"Няма начин тази домашна селска френска торта да не ви изкуши! Гаранция франция! Тотален хит сред тортите ни!"
Приготвяне45 мин.
Готвене50 мин.
Общо95 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо236 694
  • Преглеждания за месеца822
  • Преглеждания за седмицата153
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в съд на водна баня на котлона яйцата, меда с 1 ч.ч. захар и маслото. Бъркайте непрекъснато, докато обемът се увеличи двойно или тройно.

Добавете содата и брашното и снемете от котлона - трябва да се получи гладко и твърдо тесто. Оставете го на хладно място (не в хладилник) за половин час да почине. След това разделете тестото на 6 части и ги разточете на еднакви по големина тънки кори. Всяка кора се изпича до златисто, като преди това добре се надупчва по повърхността с вилица. Запазете трохите, които остават от блатовете за покриване на тортата.

За крема разбийте течната сметана с останалата захар и ванилията. Отделно разбийте заквасената сметана и я разбъркайте към другата внимателно. Оставете сметановия крем в хладилника за 5-10 минути.

Слепете блатовете с крем и по желание между някои слагайте по малко сладко от вишни. За да стане равномерно разпределение, най-добре използвайте форма с отлепящи се страни, докато сглобявате тортата. Оставете на хладно да стегне за кратко и след това освободете от формата и намажете равно и гладко с крем цялата торта.

Цялата торта се покрива плътно със смесени и смлени трохи от блатовете и орехи. Селската френска торта се поднася, след като е престояла един ден в хладилника.

Рейтинг

5 19
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
Елена Ангелова
Тортата е уникална!! Правила съм я няколко пъти,но със сладко от боровинки и има уникален йогурт вкус! Само,че моята рецепта за блатовете е малко по-различна...т.е. продуктите са наполовина,че и малко по-малко като грамаж и това ме учуди...Иначе препоръчвам,страхотна торта!
1
6
Албена Асенова
И със сладко от смокини става божествена.
1
4
Албена Асенова
Уникална е,въпреки,че крема който аз приготвям е с маскарпоне,карамелизирано кондензирано мляко и масло.
4
9