Начин на приготвяне
В малък подходящ съд налейте топла водичка (300 мл), в която разбийте нахутената мая.
Добавете 4-5 супени лъжици царевично брашно и разбъркайте, за да се получи консистенция като на боза.
Завийте с кърпа и оставете на топло за около два часа.
В голяма купа сложете останалото царевично брашно и направете кладенче в средата. Прибавете хималайската сол, куркумата, зехтина и пресованата скилидка чесън.
Можете да добавите подправки, които харесвате. Всички продукти трябва да са със стайна температура.
Започнете да добавяте в кладенчето втасалата течна смес. Замесете гладко тесто. Оставете на топло да втаса за около час.
От полученото тесто оформете царевичен хляб или малки хлебчета.
Поставете в намазнена със зехтин тава и оставете отново да втаса.
Печете на 190°C за около 40 минути до леко порозовяване.
След като го извадите тънкия царевичен хляб с куркума, го напръскайте със студена водичка и го покрийте с кърпа.