Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Солено Руло»Руло с тиквички и патладжани за ценители

Руло с тиквички и патладжани за ценители

Тодоринка БернардоваТодоринка Бернардова
Иноватор
2091k5241k1
Руло с тиквички и патладжани за ценители
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
11/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Невероятно вкусно руло с тиквички и патладжани - опитайте задължително"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 и 1/2ч.ч.
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • патладжани - 1 бр.
  • За соса
  • майонеза - 100 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се обелва и се нарязва на тънки ленти по дължина. Посолява се и се остава да си пусне горчивия сок. Отцежда се. Овалва се във брашно и се изпържва до златисто.

Изважда се върху домакинска хартия. Тиквичките се обелват и се настъргват на ренде. Изстискват се от сока. Добавят се яйцата, прясното мляко, брашното, солта и содата.

Разбърква се сместа. Включва се фурната на 200 градуса. В правоъгълна тава, най добре тавата на печката, се застила хартия. Намазва се със мазнина.

Изсипва се сместа във тавата и се заравнява. Пече се до златисто.

Докато блатът от тиквички се пече, приготвяме соса. Смесваме майонезата, заквасената сметана, чесъна, копъра и черния пипер. Разбъркваме до хомогенна смес.

Изваждаме блата от фурната и намазваме с половината сос. Подреждаме изпържените патладжани и върху тях намазваме другата част от майонезения сос.

Навиваме рулото от тиквички с помощта на хартията.

Оставаме готовото солено руло леко да изстине, нарязваме и сервираме рулото с тиквички и патладжани за ценители.

Може да го поднесете като основно ястие или апетитно предястие с тиквички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: