Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Солено Руло»Любимото руло от тиквички

Любимото руло от тиквички

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5355k1k3k3
Любимото руло от тиквички
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
15/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Ароматно и апетитно руло от тиквички, което се приготвя бързо и лесно"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • овесени трици - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • сух копър
  • сух чесън
  • олио
  • крема сирене - 2 бр.
  • заквасена сметана - 2/3 кофичка
  • сирене - 200 г
  • самардала
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се обелват и настъргват на ренде. Слагат се в тензух и се изцеждат максимално, като се притискат.

В голяма купа се слагат изцедените тиквички. Чукват се яйцата. Разбърква се до разпенване.

Добавят се овесените трици. Ако имате овесени ядки, може да се смелят на блендера и да заменят триците.

Овкусява се със сол и черен пипер. Добавят се сухия магданоз и сух чесън, също на вкус.

Всички съставки се разбъркват добре. Сместа за блата на рулото от тиквички е готова.

Подготвя се правоъгълна голяма тава с хартия за печене. Намазнява се и сместа разпределя равномерно на тънък блат. Пече се до готовност.

Оставя се да изстине, а през това време се подготвя плънката за нашето пролетно солено руло.

В голяма купа се слагат крема сиренето и заквасената сметана. Разбъркват се. Добавя се сиренето, като се натрошава на ситно. Може да се намачка добре с вилица в отделен съд.

Чесънът се обелва и пресира. Добавя се самардала, като моята е изсушена със сол, затова няма да добавим повече сол, а и сиренето е солено. Ако при вас е необходимо, се добавя малко сол.

Млечните продукти се разбъркват добре. Разпределят се върху вече изстиналия блат от тиквички. Рулото се навива с помощта на хартията за печене.

Дори и да се начупи, любимото руло от тиквички се топи в устата.

При желание любимото руло от тиквички да бъде приготвено в по-малко количество, пропорциите на тиквичките и яйцата са 1:1.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: