Начин на приготвяне
Първото, което правим, е да си измием добре заека и да го подсушим с кухненска хартия.
Нарязваме на дребно заешките дреболии, както и бекона.
Лука задушаваме в тиган, в който сме сипали повечко зехтин.
Към него добавяме нарязаните на дребно дреболии и бекона и разбъркваме добре до пълното запържване.
Добавяме ориза и отново разбъркваме, след което наливаме 1 чаша вода, добавяме мащерката и оставяме за секунда две.
След като свалим от котлона, добавяме солта и черен пипер на вкус.
От сместа пълним заека и зашиваме, а другата част разпределяме в тавата.
В купа си смесваме соевия сос, зехтина, чесъна, червения пипер, брашното, горчицата и сол на вкус и разбъркваме добре.
Получава се гъста каша, с която намазваме заека.
Вземаме си лентичките бекон и ги нареждаме върху заека и оставяме да почине.
Вземаме си правоъгълна тавичка, изсипваме сместа, поставяме заека добавяме останалата плънка, наливаме 2 чаши вода и виното.
Преди да поставим във фурната, завиваме тавата с пълнения заек с фолио и поставяме във фурната, като печем за около час-час и половина.
След като изтече времето, премахваме фолиото и бекона, връщаме тавата за допичане на пълнения заек с ориз и бекон.