Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Диетично печено пиле с кореноплодни

Диетично печено пиле с кореноплодни

Тодоринка БернардоваТодоринка Бернардова
Иноватор
2091k5241k1
Диетично печено пиле с кореноплодни
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
17/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
2
"Можете да спазвате хранителен режим и пак да си приготвите печено пиле с кореноплодни"

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • пащърнак - 1/2 бр.
  • сладки картофи - 1/2 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • червен пипер
  • риган
  • розмарин
  • мащерка
  • зехтин
  • бяло вино - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се изчиства и измива. Осолява се и се поставя в средата на тавата, в която ще се пече.

Лукът се реже на полумесеци, моркова - на колелца, пащърнака - на кубчета, сладкия картоф и картофите - на ленти.

Всички нарязани зеленчуци се посоляват. Поливат се със зехтин и се разбъркват. Сипват се в правоъгълна тава около пилето.

Подправките червения пипер, ригана, мащерката, ригана и пресования чесън се смесват.

Сипва се 1-2 с.л зехтин, сол и с тази смес се намазва пилето от двете страни.

Налива се в тавата бялото вино. Покрива се с алуминиево фолио и се пече във фурна 2 часа.

Когато пилето с картофи се изпече, се маха фолиото и се запича само отгоре до златиста коричка диетичното печено пиле с кореноплодни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: