Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Задушено свинско със зелен боб и грах

Задушено свинско със зелен боб и грах

Задушено свинско със зелен боб и грах
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Поднесете обилно с магданоз и поднесете задушеното свинско за обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • зелен боб - 1/2 консерва (400 г)
  • грах - 1/2 консерва (400 г)
  • свинско месо - 400 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • чушки - 1 брой
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чушката, моркова и лука. Загрейте олиото в тиган и задушете зеленчуците, като добавите и малко вода.

Нарежете месото на кубчета, прибавете го в тигана и гответе до неговото побеляване. Сипете доматеното пюре, овкусете със сол и черен пипер.

Прибавете и зеления боб и граха. Разбъркайте и варете задушеното свинско 10-тина минути.

Отделно размийте брашното с малко водичка и сгъстете ястието. Гответе още 1-2 минути и махнете от огъня.

Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

Задушеното свинско със зелен боб и грах е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: