Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско със зелен боб в гювеч

Свинско със зелен боб в гювеч

Свинско със зелен боб в гювеч
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Чудна манджичка в гювеч от свинско със зелен боб"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 350 г нарязани на парчета
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1/2 бр.
  • зелен боб - 300 г пресен
  • сол
  • черен пипер
  • риган - 1 ч.л. равна
  • розмарин - 1 ч.л равна
  • червен пипер - 1 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • картофи - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинските ребърца и ги запържете с малко мазнина в тенджера под налягане.

Налейте малко вода и ги сварете за 10 минути. Изключете и изчакайте да излезе парата. Извадете и заделете заедно с бульона.

Измийте тенджерата и добавете 3 с.л олио. Сложете лука, моркова и чушката, нарязани на дребно.

Обелете картофите, нарежете на големи парчета. Добавете и тях.

Изчистете боба, измийте и нарежете на парчета. Сложете и него.

Добавете подправките, червения пипер и доматеното пюре.

Изчакайте няколко минути и сложете месото.

Налейте бульона и затворете тенджерата. Варете 15 минути и изключете зеления боб със свинско.

Изчакайте да излезе парата и отворете капака. Прехвърлете в гювеча.

Печете в студена фурна на 250 градуса за 10 минути.

Намалете на 200°C и оставете за 30- 40 минути.

Извадете и сервирайте свинско със зелен боб в гювеч с лъжица кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: