Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Бавно печен свински бут с ароматни подправки

Бавно печен свински бут с ароматни подправки

Бавно печен свински бут с ароматни подправки
Снимка: Кристиан Александров
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
220 мин.
Порции
4
"Тайната на крехкото месце е в бавното печене, затова и този свински бут се приготвя точно така, а ароматните подправки му придават още повече апетитен вкус"

Необходими Продукти

  • свински бут - около 1.5 кг
  • бира - 200 мл
  • розмарин - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 2 щипки
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • кимион - 2 щипки
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка смесваме розмарина, двата вида червен пипер, черния пипер, кимиона, солта, чесъна и олиото.

С тази смес намазваме обилно и равномерно цялото парче свински бут, което предварително сме поставили в тава.

Изливаме бирата в тавата. Покриваме плътно с алуминиево фолио. Бавно печеният свински бут с ароматни подправки се слага във фурна на 150 градуса 3 часа.

След това махаме фолиото и с лъжица поливаме месото със соса, който се е образувал в тавата.

Увеличаваме температурата на 200 градуса и печем още около 20 минути до зачервяване.

Сервираме вкусното печено свинско с подходяща гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: