Начин на приготвяне
Измивате и нарязвате патладжана първо на кръгчета и после на половинки.
Нарязвате тиквичките на кръгчета с дебелина около 1 см. Нарязвате чери доматите на кръгчета, т.е. на 3-4.
Взимате тава с подходящ размер, сипвате олио на дъното й и редите зеленчуците, като ги редувате.
След като запълните добре тавата, посолявате и поръсвате с риган.
Добавяте скилидките чесън, нарязан на тънки филийки. Поръсвате с олио.
Слагате във фурната и печете рататуя на 200 градуса около 40-50 мин. до омекване на зеленчуците.
Разреждате лютеницата с малко вода, да стане като не много гъст сос и я добавяте в тавата равномерно навсякъде.
Добавяте ситно нарязан пресен магданоз и допичате до сгъстяване на соса.
Лесният и вкусен рататуй е готов.