Начин на приготвяне
Сложете в купичка зехтина, черен и червен пипер, сол и куркума. Разбъркайте и намажете месото с тази смес.
Сложете го в тавичка, сипете бульона и запечете в загрята фурна на 180 градуса за 45 мин.
Почистете гъбите, сложете в дълбок тиган или касерола маслото и зехтина, Нарежете гъбите и сложете да се запържат до златисто.
Сложете брашното и разбъркайте, сипете млякото на тънка струя при непрекъснато бъркане, подправете със сол и черен пипер.
Оставете соса да кипне и варете 5 минути до сгъстяване. Ако е необходимо може да добавите още малко мляко, според зависи колко гъст искате да е сосът ви.
Поднесете месото със сос и варен ориз, подправен със сол, пипер и куркума.