Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пилешко с гъбен сос

Печено пилешко с гъбен сос

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Печено пилешко с гъбен сос
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ароматен гъбен сос, с чиято помощ обикновеното пиле се превръща в изискано ястие, достойно за скъп френски ресторант"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • куркума - 1 к.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • бульон - 1 ч.ч. пилешки
  • за соса
  • гъби - 500 г
  • брашно - 1 с.л
  • прясно мляко - 400 мл
  • масло - 30 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купичка зехтина, черен и червен пипер, сол и куркума. Разбъркайте и намажете месото с тази смес.

Сложете го в тавичка, сипете бульона и запечете в загрята фурна на 180 градуса за 45 мин.

Почистете гъбите, сложете в дълбок тиган или касерола маслото и зехтина, Нарежете гъбите и сложете да се запържат до златисто.

Сложете брашното и разбъркайте, сипете млякото на тънка струя при непрекъснато бъркане, подправете със сол и черен пипер.

Оставете соса да кипне и варете 5 минути до сгъстяване. Ако е необходимо може да добавите още малко мляко, според зависи колко гъст искате да е сосът ви.

Поднесете месото със сос и варен ориз, подправен със сол, пипер и куркума.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: