Начин на приготвяне
Почистете рибата и направете 4 филета. Посолете и поръсете с бял пипер филетата.
Почистете и нарежете гъбите на тънки резенчета.
Загрейте олиото и запържете гъбите на силен огън. Добавете брашното и разбъркайте за няколко секунди. Добавете водата и разбъркайте хубаво.
Добавете и бялото вино. Разбърквайте за около 5 мин, докато се сгъсти сосът. Подправете със сол и пипер, сложете сметаната и копъра. Добавете и маслото.
Сипете гъбения сос в тава и подредете отгоре филетата от пъстърва. Залейте с малко от соса и сложете резенчета лимон. Задушете рибата в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 мин.
Рецептата е адаптирана от сп. Меню. Филето от пъстърва с гъбен сос е много вкусно.