Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена Риба»Филе от пъстърва с гъбен сос

Филе от пъстърва с гъбен сос

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Филе от пъстърва с гъбен сос
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
07/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"А едно време какво филе от пъстърва с гъбен сос имашеееее, точно като това тук"

Необходими Продукти

  • пъстърви - 2 бр. или 4 филета
  • лимон - 1 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • копър - 2 с.л. ситно нарязан
  • олио - 2 с.л.
  • гъби - 200 г
  • брашно - 1 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч. гореща
  • вино - 30 мл бяло
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • сол
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата и направете 4 филета. Посолете и поръсете с бял пипер филетата.

Почистете и нарежете гъбите на тънки резенчета.

Загрейте олиото и запържете гъбите на силен огън. Добавете брашното и разбъркайте за няколко секунди. Добавете водата и разбъркайте хубаво.

Добавете и бялото вино. Разбърквайте за около 5 мин, докато се сгъсти сосът. Подправете със сол и пипер, сложете сметаната и копъра. Добавете и маслото.

Сипете гъбения сос в тава и подредете отгоре филетата от пъстърва. Залейте с малко от соса и сложете резенчета лимон. Задушете рибата в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 мин.

Рецептата е адаптирана от сп. Меню. Филето от пъстърва с гъбен сос е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: