Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Крехко пилешко филе с гъбен сос

Крехко пилешко филе с гъбен сос

Наталия М.Наталия М.
Новак
2329244
Крехко пилешко филе с гъбен сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ароматно и вкусно ястие от пилешко филе с гъбен сос - очаровайте близките си с тази чиния"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 600 грама
  • гъби - 500 грама
  • бяло вино - 100 мл
  • масло - 60 г
  • брашно - 1 с.л.
  • готварска сметана - 125 мл /течна/
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарязваме пилешкото филе на кубчета и поставяме в дълбока купа, добавяме лимона, черния пипер и солта, да престоява за 20 мин.

2. В дълбок тиган разтопяваме маслото и добавяме гъбите, похлупваме до изпаряване на течността и запържваме до златисто.

3. Пържим пилешкото филе и добавяме риган.

4. Разтваряме в течната сметана 1 с.л. брашно и 100 мл. бяло вино. Добавяме сместа към гъбите и бъркаме енергично до получаване на гъст гъбен сос. Добавяме и филето. Поръсваме с магданоз.

Ястието вече е готово и Вие можете да се насладите на прекрасния му вкус с чаша бяло вино.

Крехкото пилешко филе с гъбен сос е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: