Начин на приготвяне
Пилешкото филе се нарязва на 4 тънки парчета, и се овкусява с малко зехтин, щипка сол, черен и червен пипер, медът и чубрицата. Оставя се да поеме от маринатата за 30-на минути.
В нагорещен тиган се слага 1/4 от маслото, когато загрее се поставят една по една пържолите. Пържат се до златист цвят.
Гъбите се нарязват на малки полумесеци, лукът се нарязва на ситно. В останалата част от мазнината (от пържолите) се добавя останалото масло, сол на вкус, когато загрее, се добавя лукът. До получаване на червеникав цвят.
След това се добавят гъбите и се разбъркват добре, добавя се и крема сиренето, като се разбърква до хомогенна смес.
Когато гъбите леко омекнат, се добавя постепенно брашното, като се бърка постоянно, оставя се да покъкри за 2-3 мин. и се добавя и поетапно (топла) водата. Сместа се оставя на лек огън (слаб котлон), за приблизително 10-на минути да поври.
В намазнета тава се поставят вече готовите пържоли, заливат се с полученият сос, и в предварително загрята фурна на 180 градуса се пекат за 15 мин. Като на половината от времето пържолите с гъбен сос се завъртат по веднъж.
Сервирайте пилешкото филе с вкусен гъбен сос с подходяща гарнитура по избор.