Яхния с кюфтета от кайма и ориз

Яхния с кюфтета от кайма и ориз

01/03/2021
"Добрата стара яхния с топчета от кайма и ориз - помните я от детството си, нали?"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 126
  • Преглеждания за месеца406
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Омесете каймата с всички посочени продукти за кюфтенцата- топчета. Оставете да престои 2 часа.

2. За яхнията с кюфтета накълцайте лука и зелените чушки и ги задушете за 10 минути в мазнината.

3. Добавете доматеното пюре и бъркайте 3-4 митути, след това сложете брашното и червения пипер и гответе още 1-2 минути при постоянно разбъркване.

4. Налейте около 1.5 л. топла вода, посолете и оставете да заври, като през това време си обелите и нарежете на едро картофите. Сложете и тях в ястието и варете 15 минути. Ако е нужно, доливайте вода.

5. Докато картофената яхнийка ври на котлона, оформете от каймата топчета по- големи от орех.

Тук имате избор или да ги сложите директно в гозбата или да ги изпържите предварително до златист загар, на силен огън, само за да хванат апетитна коричка.

Когато са готови, ги сложете в яхнията и варете още 10-15 минути.

6. Сервирайте готовата яхния с топчета от кайма и ориз топла с хубав домашен хляб и люти чушлета или салата.

Добър апетит!

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар