Начин на приготвяне
Страхотна вегетарианска пица за цялото семейство - свежа, лека, любима!
В купа активирайте маята в топлата вода. Добавете захарта. Оставете за 10 минути на топло, за да шупне. Пресейте брашното, добавете солта и вече активираната мая.
Замесете лепнещо и еластично тесто за пица. Прехвърлете го в купа, предварително намазнена. Покрийте с кърпа и оставете да удвои обема си.
Нарежете чесъна и лука на ситно, сложете ги в тиган със загрято олио. Задушете и добавете предварително изчистеният и нарязан спанак. Разбъркайте хубаво, овкусете с черен пипер и сол.
Набрашнете работния плот и разточете тестото върху него. Сложете в намазенена тава за пица, в която сте поръсили и брашно предварително. Когато сте разточили тестото, поръсете задушения спанак върху него.
Настържете кашкавал върху ароматната пица, поръсете с пармезан. Изпечете за 20 мин. във фурна, предварително загрята на 220 градуса.
Втасалото тесто се разточва върху набрашнена повърхност. След това се прехвърля в предварително намазнена и набрашнена тавичка. Върху тестото се разпределя задушен спанак.
Може да поднесете зелената пица със спанак със салата по избор.