Бабината осмянка с праз

03/03/2021
"Ретро, но толкова вкусна гозба - бабината осмянка с праз"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 176
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • осмянка - 600 г
  • праз - 4 стръка
  • див чесън - 4 щипки /сух/
  • олио - 50 г
  • червен пипер - 5 щипки
  • подправка за барбекю - 40 г
  • захар - 50 г
  • черен пипер - 4 щипки
  • кимион - 4 щипки
  • унисос - 5 дошъл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се осмянката на парчета и се запържва 10-15 мин.

В тенджера се задушава праза и се подправя със сол.

Осмянката и празът се смесват в тигана, където завършихме.

Добавят се подправките и се оставя на слаб огън 10 мин, за да се смеси бабината осмянка с праз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар