Най-ароматните целувки

Най-ароматните целувки

Най-ароматните целувки
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 6
04/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви120 мин.
Общо135 мин.
Порции10
"Ако досега сте хапвали целувки само от магазина, сега е моментът да поправите тази грешка и да направите тези вкусни и много ароматни целувки вкъщи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Традиционните целувки ароматизираме с ванилия или пък изобщо не използваме аромати. Тези са малко различни, с това че ванилията отсъства и на нейно място има цял букет от други ухания. По този начин целувките ви ще бъдат различни и много вкусни.

За да ги приготвите, няма особена разлика с обикновения метод, който винаги използваме.

Смесете много хубаво пудрата захар с индийското орехче, канелата, карамфила и джинджифила - всички те трябва да са на фин прах.

Ако пресеете през сито, ще е още по-добре.

Разбийте си белтъците с щипка сол до получаване на пухкав сняг и започнете да добавяте ароматната захар лъжица по лъжица при непрестанно разбиване.

Така ще получите по-плътен и лъскав меренг.

Напълнете в пош с гладък или назъбен накрайник и шприцовайте малки целувки в тава, покрита с хартия за печене.

Оставяйте разстояние между всяка.

Би трябвало всичките да ви се съберат в голямата тава на фурната.

Печете/сушете на 90°C за 2 часа и след това оставете за 1 час в изключената фурна.

Разкошни са най-ароматните целувки!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: