Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печена овнешка плешка

Печена овнешка плешка

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Печена овнешка плешка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
4
"Всяко месо си има тънкости при приготвянето, а как да приготвите най-вкусната овнешка плешка ще разберете само тук"

Необходими Продукти

  • овнешка плешка - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • галета - 2 с.л.
  • чесън - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме плешката, посоляваме я и я поръсваме с черен пипер.

Намазваме я с масло и я слагаме да се пече в умерена фурна за около 90 мин.

След това я поръсваме от двете страни със счукания чесън, галетата и нарязания магданоз.

Печем я още около 60 мин, като от време на време я обръщаме, за да се изпече и от двете страни, и я заливаме със соса от печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: